BEKIJK ONZE
PROJECTEN

Verbouwen: Waar moet je rekening mee houden?

Handige tips om je verbouwing soepel te laten verlopen

Een huis verbouwen kost tijd en geld. Het is daarom belangrijk dat je je verbouwing van tevoren goed hebt gepland. Doe je dit niet, dan heb je kans op belemmeringen tijdens de opknapbeurt. Voorkom problemen tijdens de verbouwing met deze handige tips.

Verbouwing tips

Vergunning nodig? Zoek dit van tevoren goed uit

Voor veel verbouwingen heb je een vergunning nodig, maar niet voor alles. Kleine verbouwingen zoals een dakraampje plaatsen aan de achterkant van je huis mogen vaak zonder toestemming. Voor veel andere verbouwingen heb je wel een vergunning nodig, anders is de verbouwing niet mogelijk. Er zijn twee verschillende typen vergunningen, namelijk een lichte en reguliere vergunning. Lichte vergunningen worden getoetst aan verschillende eisen en geeft na 6 weken uitsluitsel. Reguliere vergunningen kijken naar het uiterlijk, de kwaliteit en of de verbouwing bij de omgeving past. Bij deze laatste vergunning duurt uitsluitsel 12 weken.

Bouwvergunning langs de welstandscommissie

Bouwvergunningen moeten goedgekeurd worden volgens de technische eisen die de wet heeft vastgesteld. Tegenwoordig heeft elke gemeente een welstandsnota om deze eisen duidelijk te maken voor de inwoners. Als een gemeente geen welstandsnota heeft betekent dit dat inwoners in die gemeente vergunningsvrij mogen bouwen aan hun huis.

Vergeet de bouwtekeningen niet

Wanneer je hebt besloten dat je wilt gaan verbouwen, heb je een officiële bouwtekening nodig om in aanraking te komen voor een vergunning. Deze bouwtekening kun je laten maken door een aannemer of een andere bouworganisatie. Vaak betekent een complexere bouwtekening ook een duurdere bouwtekening.

Zijn de buren er ook blij mee?

Naast het hebben van vergunningen en bouwtekeningen moet je zorgen dat je buren blij zijn met jouw plan. Buren kunnen namelijk een klacht indienen tegen jouw verbouwing. Wanneer dit het geval is, kan de gemeente de vergunning opnieuw bekijken en deze zelfs intrekken. Buren mogen klagen tot 6 weken nadat de vergunning is gegeven. Zorg er dus voor dat je buren op de hoogte zijn van de verbouwing en het hier ook mee eens zijn.

Voorkom miscommunicatie met de aannemer

Het gebeurt vaak dat er wordt geklaagd over de kosten of het werk van de aannemer. Dit komt veelal door een miscommunicatie. Zorg om dit te voorkomen dat al jouw plannen duidelijk op papier staan. Schrijf hier onder andere wat de aannemer moet gaan doen en welke materialen hiervoor moeten worden gebruikt. Maak een duidelijke afspraak over de prijs en de deadline van de verbouwing. Op deze manier voorkom je een hele hoop verwarring.

Controleer het werk van de aannemer

Is de verbouwing afgerond? Zorg dan dat je even kijkt hoe de aannemer zijn werk heeft gedaan. Je kunt eventueel een expert hiervoor vragen om mogelijke gebreken op te lossen.

Als u rekening houdt met al het bovengenoemde, wordt de verbouwing voor u een eitje. Heeft u nog vragen die niet beantwoord zijn? Klik dan op de button hieronder!

CONTACT OPNEMEN

050 54 92 842
06 50 51 33 93

LAATSTE KANS NIEUWBOUWKAVEL!!!

Binnenkort ons nieuwste aanbod

STEL UW VRAAG

Facebook Ungersma
   Volg ons op Facebook!

Adres

Heratemaheerd 14
9737 MT Groningen

Telefoon

050 54 92 842
06 50 51 3393

“Hét adres voor vakmanschap uit Groningen!”

BEKIJK
ONS TEAM

Nieuwbouw UngersmaNIEUWBOUW

Onderhoud UngersmaAANBOUW

Verbouw UngersmaVERBOUW

Renovatie UngersmaRENOVATIE

Onderhoud UngersmaONDERHOUD

Bevingsschade UngersmaBEVINGSSCHADE

Voegen UngersmaOVERIGE DIENSTEN

Contact Ungersma

050 54 92 842  |  06 50 51 33 93

Email

info@bouwbedrijfungersma.nl

Bouwbedrijf Ungersma
8.8 / 10 - 5 Beoordelingen

LAATSTE KANS NIEUWBOUWKAVEL  

Sitemap

Bouwbedrijf Ungersma
Bouwbedrijf UngersmaBouwbedrijf Ungersma
Bouw en klussenbedrijf Ungersma